Falon: Čini se da će Alep nažalost pasti

Falon je rekao da će Velika Britanija nastaviti da traži od Rusije da "upotrijebi svoj uticaj kako bi okončala gradjanski rat u Siriji i pomogla u njenom obnavljanju"
4 komentar(a)
Majkl Falon, Foto: Reuters
Majkl Falon, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2016. 13:47h

Britanski ministar odbrane Majkl Falon izjavio je danas da London "sa žaljenjem" očekuje pad sirijskog grada Alepa pod punu kontrolu snaga lojalnih predsjedniku Bašaru al Asadu.

"Čini se da će Alep, nažalost, pasti", rekao je Falon za BBC, odbijajući da okarakteriše mogući pad Alepa pod kontrolu sirijske vojske kao potpunu pobjedu vlade u Damasku.

"Sirijski režim kontroliše samo 40 odsto sirijske teritorije, a većina stanovništva je protiv njega. Podrška naroda ne može se dobiti bombardovanjem bolnica i blokiranjem konvoja sa humanitarnom pomoći", naveo je on.

Falon je dodao da će Velika Britanija nastaviti da traži od Rusije da "upotrijebi svoj uticaj kako bi okončala gradjanski rat u Siriji i pomogla u njenom obnavljanju".

On je kazao i da je spreman da saradjuje sa budućim američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom u cilju "smirivanja tenzija u odnosima sa Moskvom" i postizanja rješenja za okončanje sukoba u Siriji, ali je ocijenio da se Rusija "ne može tretirati jednako, jer je strateški rival Zapada".

Bonus video: