"Tajm" odabrao: Donald Tramp ličnost godine

Svakog decembra "Tajm" tradicionalno bira ličnost godine na izmaku. Ovogodišnja prestižna titula pripala je novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trampu
59 pregleda 5 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Twitter
Donald Tramp, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.12.2016. 13:19h

Ugledni američki magazin "Tajm" proglasio je Donalda Trampa za ličnost 2016. godine.

Svakog decembra "Tajm" tradicionalno bira ličnost godine na izmaku. Ovogodišnja prestižna titula pripala je novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

To je 90. po redu priznanje koje je dodijelio "Tajm". Magazin se prilikom odabira ličnosti godine vodio velikim uticajem koji je izabrana osoba ostvarila da li po dobrom ili lošem. Stoga su već počele spekulacije na osnovu koje je Tramp osvojio titulu.

Pojedini tvrde da je to svakako po lošem, ali nije zanemarljiv broj ni onih koji su sigurni da je Tramp i te kako zaslužio ovu prestižnu nagradu.

Njegovi kritičari navode da on "samo rijaliti zvezda, milijarder i provokator bez jednog dana političkog iskustva".

Za one koji vjeruju da je Tramp izabran zbog dobrih osobina, pobeda novog predsjednika SAD je ujedno i pobjeda nad vladajućom elitom.

Prije novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, za ličnost godine, po mišljenju ovog eminentnog magazina, odabrana je kancelarka Njemačke Angela Merkel.

U poslednjoj deceniji, ovom laskavom titulom okitili su se kolektiv doktora koji se borio protiv ebole, Barak Obama, Papa Franjo, pokreti protestanata širom svijeta 2011. godine za bolju planetu i vlasnik Fejsbuka Mark Cukerberg

Bonus video: