LA: Pojačane mjere bezbjednosti u metrou nakon dojave o bombi

Vlada te zemlje, koja nije identifikovana, proslijedila je informaciju operativnoj grupi FBI nadležnoj za terorizam, dodala je ona, a prenio AFP
0 komentar(a)
SAD, zastava, Foto: Shutterstock
SAD, zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2016. 08:03h

Mjere bezbjednosti na svim stanicama metroa u Los Anđelesu pojačane su nakon što je iz inostranstva primljena dojava o tome da je danas moguć bombaški napad na jednu od stanica, saopštili su lokalni zvaničnici.

Prema riječima pomoćnice direktora zaduženog za kancelariju FBI u Los Anđelesu Dirdre Fajk, prijetnju je uputila nepoznata osoba, koja je pozvala telefonsku liniju druge zemlje, namijenjenu za prijave potencijalnog ugrožavanja javne bezbjednosti.

Vlada te zemlje, koja nije identifikovana, proslijedila je informaciju operativnoj grupi FBI nadležnoj za terorizam, dodala je ona, a prenio AFP.

U anonimnom pozivu, upućenom na engleskom jeziku, navedeno je da je meta napada stanica metroa u blizini tematskog parka studia Juniverzal, gdje bi, kako je zaprijećeno, trebalo danas da se aktivira postavljena ekslozivna naprava, rekla je Fajk novinarima na konferenciji za novinare.

Lokalni zvaničnici poručili su da rade utvrđivanju vjerodostojnosti prijetnje koju su opisali kao "veoma specifičnu".

Šef policije u Los Anđelesu Čarli Bek rekao je da se prijetnja neposredna.

On je dodao da su zvaničnici imali malo vremena da procjene njenu ozbiljnost zbog njene neposredne prirode, te su odlučili da brzo reaguju i upozore javnost.

Bonus video: