Tramp proširio krug kandidata za državnog sekretara: Đulijani, Petreus, Korker, Romni...

"Tačno je da je proširio krug jer državni sekretar ima nevjerovatno važnu poziciju", rekla je menadžerka Trampove kampanje Kelijana Konvej novinarima u Trampovoj kuli, prenosi CNN
66 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2016. 09:29h

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp proširio je krug kandidata za državnog sekretara i razmatra više od četiri osobe za tu poziciju, izjavila je juče menadžerka Trampove kampanje Kelijana Konvej.

Zasad poznati kandidati su republikanski kandidat na predsjedničkim izborima 2012. godine Mit Romni, nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, bivši direktor CIA Dejvid Petreus i senator iz Tenesija Bob Korker.

"Tačno je da je proširio krug jer državni sekretar ima nevjerovatno važnu poziciju", rekla je Konvej novinarima u Trampovoj kuli, prenosi CNN.

Ona je kazala da Tramp razgovara sa raznim ljudima, a da će tokom nedjelje imati intervjue sa novim kandidatima za državnog sekretara, kao i za ostale pozicije u kabinetu.

Konvej, koja je i Trampova savjetnica, nije željela da otkrije imena novih kandidata za državnog sekretara SAD.

"Ta lista se proširuje i ne znam koliko kandidata će biti", navela je ona.

CNN napominje i da je neimenovani Trampov saradnik kazao da je bivši guverner Jute Džon Hantsmen jedan od kandidati koji bi mogao da uđe u uži izbor.

Tramp bi teže pobijedio da je uz Hilari bio i Sanders

Donald Tramp teže bi postao predsjednik SAD da je Hilari Klinton za potpredsjedničkog kandidata izabrala senatora iz Vermonta Bernija Sandersa, izjavila je menadžerka Trampove kampanje Kelijana Konvej.

Konvej je u intervjuu za CNN navela da bi trka za Bijelu kuću bila mnogo teža da se i Sanders našao na glasačkom listiću.

"Željela bih javno da zahvalim Berniju Sandersu što je oslabio Hilari Klinton. Pobijedio je na unutarstranačkim izborima u 22 savezne države i dobio 13 miliona glasova, što nije zanemarljivo", izjavila je Konvej.

Ona je navela i da su Sandersove pristalice iz redova demokrata nastavile da protestuju protiv Hilari Klinton, čak i kada je Sanders zvanično podržao.

"Iako je on bio dobar stranački vojnik i podržao je, oni ipak nisu", rekla je Konvej.

Bonus video: