Posljednja fotografija prije leta: Trebalo je da igraju finale

Od poznatijih imena koji su nastupali za Šapekoense su Brazilci Kleber Santana i Marselo Boek
68 pregleda 3 komentar(a)
Šapekoense, Foto: Twitter
Šapekoense, Foto: Twitter
Ažurirano: 29.11.2016. 10:43h

Avion sa 81 osobom, uključujući fudbalere brazilskog kluba Šapekoensea, srušio se u centralnoj Kolumbiji, saopštilo je danas udurženje civilne avijacije te zemlje.

Avion je poletio iz Bolivije, a srušio se nedaleko od kolumbijskog Medeljina.

Brazilska ekipa je trebalo da odigra finale Kopa Sudamerikane protiv kolumbijskog Atletiko Nacionala.

Od poznatijih imena koji su nastupali za Šapekoense su Brazilci Kleber Santana i Marselo Boek.

Santana je u karijeri između ostalog nastupao za Sao Paulo, Santos, Flamengo, a igrao je i za španske timove Atletiko Madrid i Majorku.

Boek je profesionalnu karijeru započeo u Internasionalu, a sakupio je i četiri nastupa za drugi tima lisabonskog Sportinga.

Šapekoense je klub iz Šapeka osnovan 1973. godine. Pet puta je osvajao Katarinao, odnosno prvenstvo Santa Katarine, a 2014. godine je izborio plasman u prvu brazilsku ligu.

Do finala Kopa Sudamerikane stigao je izbacivši legendarni argentinski San Lorenco.

Fudbaler objavio snimak iz aviona, klub ukrcavanje snimao uživo na Facebooku

U avionskoj nesreći pet osoba je preživjelo, a prvi je u bolnicu dovezen Alan Lusijano Rušel, 27-godišnji brazilski fudbaler koji je ove godine stigao u Šapekoense.

U bolnicu je stigao s višestrukim prelomima i povredama glave. Bio je pri svijesti, a kolumbijski novinari koji dežuraju pred bolnicom, tvrde da je Rušel neprestano pitao za svoju porodicu. Navode kako je tražio da mu neko sačuva vjenčani prsten.

Među preživjelima su i 31-godišnji golman Danilo i Džekson Folman, navode Marca, Guardian i New York Times. Kolumbijska televizija "Teleantiokija" javila je da je još jedan fudbaler pronađen živ. Riječ je o Heliju Ermitu Zampijeru Netu.

Rušel i Danilo sjedjeli su jedan do drugog u avionu, a prije nesreće podijelili su nekoliko fotografija preko Snapchata.

Još se ne zna je li snimak objavljen iz aviona koji je letio za Boliviju, odakle je klub poletio za Kolumbiju, ili iz aviona za Medeljin koji se srušio, kao ni fotografija igrača s pilotom koja kruži internetom.

Klub, koji je u srijedu u Medeljinu trebalo da igra finale Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nacionala, na Facebooku je uživo snimao ukrcavanje na avion, vjerovatno na let za Boliviju.

Bonus video: