Demokrate će učestvovati u ponovnom brojanju glasova u Viskonsinu, iako nisu primijetili neregularnosti

Kako prenosi AFP, Elijas je za portal "Medijum" kazao da će učestvovati i u ponovnom prebrojavanju glasova u Mičigenu i Pensilvaniji, ako brojanja bude
1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2016. 19:04h

Zastupnik Hilari Klinton, Mark Erik Elijas izjavio je da će demokrate učestvovati u ponovnom brojanju glasova u Viskonsinu, iako nisu primijetili nikakve regularnosti do sada.

Kako prenosi AFP, Elijas je za portal "Medijum" kazao da će učestvovati i u ponovnom prebrojavanju glasova u Mičigenu i Pensilvaniji, ako brojanja bude.

"Nismo planirali da iniciramo ponovno brojanje, ali pošto je to već učinjeno planiramo da učestvujemo, kako bismo se uvjerili da će proces biti fer za obje strane", rekao je on.

Donald Tramp, novoizabrani predsjednik SAD, osvojio je Mičigen, Pensilvaniju i Viskonsin sa samo 100.000 glasova više od Klintonove.

Džil Stajn, koja je bila predsjednička kandidatkinja Zelene partije na izborima u SAD, podnijela je zahtjev za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu.

Predstavnik izborne komisije Majkl Has saopštio je da se sprovode pripreme da se pristupi ponovnom brojanju glasova u toj američkoj državi.

Bonus video: