ARGENTINSKI AS O FIDEL KASTRU

Maradona: Umro je moj drugi otac

"Ovo je užasan dan za mene. Javljeno mi je da je preminuo onaj koji je bio najveći, bez ikakve sumnje. Fidel Kastro je umro. Izuzetno sam tužan, jer za mene bio kao drugi otac", rekao je Maradona koji u Zagrebu prisustvuje finalu Dejvisa kupa između Hrvatske i Argentine
64 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2016. 16:49h

Fidel Kastro je bio "najveći" i meni kao drugi otac, izjavio je danas u Zagrebu legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona reagujući na vijest o smrti oca Kubanske revolucije.

"Ovo je užasan dan za mene. Javljeno mi je da je preminuo onaj koji je bio najveći, bez ikakve sumnje. Fidel Kastro je umro. Izuzetno sam tužan, jer je za mene bio kao drugi otac", rekao je Maradona, koji u Zagrebu prisustvuje finalu Dejvisa kupa između Hrvatske i Argentine.

Maradona je rekao da će Zagrebu ostati do sjutra uveče, poslije čega putuje u Havanu.

"Hoću da budem s Raulom, Kastrovim bratom, s njihovom djecom i kubanskim narodom koji mi je mnogo pomogao", rekao je vidno potresen argentinski fudbaler.

Na Kubi je proglašena devetodnevna žalost povodom Kastrove smrti. Povorka sa urnom sa pepelom kubanskog bivšeg predsjednika četiri dana će putovati do Santijaga de Kube, grada na jugoistoku ostrva udaljenog više od 800 kilometara od Havane.

Maradona je rekao da želi da prati povorku od Havane do Santijaga de Kube.

Fudbaler koji je u nekoliko navrata boravio na Kubi gdje se liječio od narkomanije, rekao je da mu je Kastro govorio o drogi i tješio ga da će se izvući.

Maradona ima tetovažu s Kastrovim likom na lijevoj nozi a na desnoj ruci tetovažu Kastrovog druga po oružju, argentinskog gerilca Ernesta Če Gevare.

Galerija

Preporučujemo za Vas