Pristalice Hilari izgurale svoje: Ponoviće brojanje glasova u Viskonsinu

Predstavnik izborne komisije Majkl Has saopštio je da se sprovode pripreme da se pristupi ponovnom brojanju glasova u toj američkoj državi
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2016. 11:13h

Džil Stajn, predsjednički kandidat Zelene partije na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), podnijela je zahtjev za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, prenosi Rojters.

Predstavnik izborne komisije Majkl Has saopštio je da se sprovode pripreme da se pristupi ponovnom brojanju glasova u toj američkoj državi.

Pozivi među pristalicama Hilari Klinton za ponovnim brojanjem glasova u tri ključne države, Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji, pojačali su se ove sedmice poslije vesti da je njena prednost po broju direktnih glasova Amerikanaca prešla brojku od dva miliona, kao i nakon izveštaja o glasačkim nepravilnostima u nekim okruzima.

U te tri države je Donald Tramp "za dlaku" odnio pobjedu, podsjeća Rojters.

Šef izbornog štaba Hilari Klinton, Džon Podesta, razgovarao je prošle sedmice sa nekoliko pravnika i kompjuterskih naučnika koji su ga pozvali da zatraži ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, Pensilvaniji i Mičigenu, pošto vjeruju da je možda došlo do hakovanja elektronskih mašina za glasanje, korišćenih u tim državama.

Bonus video: