U željezničkoj nesreći u Iranu 44 osobe poginule

Sudar se dogodio zbog ljudske greške rekao je direktor nacionalne željezničke kompanije Mohsen Por-Sejed Agaj
1 komentar(a)
Iran željeznička nesreća, Foto: Reuters
Iran željeznička nesreća, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2016. 21:38h

U sudaru dva voza danas u Iranu poginulo je 44 osobe i 82 su povrijeđen, prema najnovijem bilansu ove nesreće koja spada u jednu od najtežih željezničkih nesreća poslednjih godina u toj zemlji.

Nesreća se dogodila jutros u provinciji Semnan, između gradova Damghan i Semnan, kada je na voz zaustavljen u stanici naletjela druga kompozicija.

Voz koji je išao iz Tabriza za Mashad na sjeveroistok se iz nepoznatih razloga zaustavio između dva grada, rekao je guverner sjeverne provincije Semnan, Mohamad Reza Habaz.

Broj mrtvih je rastao tokom dana, dok nije večeras šef nacionalne službe za vanredne situacije Hosein Kulvand objavio konačan bilans preko nacionalne televizije Irib.

"Četrdesetčetiri osobe su izgubile život", rekao je on i dodao da od 82 povrijeđenih i hospitalizovanih njih 17 je lakše povrijeđeno i napustili su bolnicu.

Pružanje pomoći bilo je otežano zbog nepristupačnosti terena, a evakuacija povrijeđenih bila je moguća samo helikopterima. Povrijeđeni su su evakuisani u bolnice u Semnanu i Damganu, dva velika grada najbliža mjestu nesreće.

Sudar se dogodio zbog ljudske greške rekao je preko televizije direktor nacionalne željezničke kompanije Mohsen Por-Sejed Agaj.

Voz koji je došao iz Semnana dobio je instrukcije da nastavi put i tako je udario drugi voz koji je stajao od pozadi, dodao je on.

Dva vagona jednog voza su se zapalila, a četiri vagona drugog su iskočila iz šina i prevrnula se, pokazuju snimci televizije Irib.

Iranski predsjednik Hasan Rohani zatražio je da se odmah sprovede istraga o mogućim odgovornim za nesreću.

Bonus video: