Pahor pozvao Trampa i Melaniju da posjete Sloveniju

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta predsjednika Slovenije, Pahor je navedeno u razgovoru izrazio želju za uspostavljanjem "bliskih ličnih veza" između nove američke administracije i Slovenije, prenosi Hina
0 komentar(a)
Borut Pahor, Foto: Www.nato.int
Borut Pahor, Foto: Www.nato.int
Ažurirano: 24.11.2016. 07:54h

Slovenački predsjednik Borut Pahor razgovarao je danas telefonom sa novoizabranim američkim predsjednikom Donaldom Trampom, kao i sa njegovom suprugom Melanijom Tramp, rođenom Slovenkom i pozvao ih da posjete Sloveniju.

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta predsjednika Slovenije, Pahor je navedeno u razgovoru izrazio želju za uspostavljanjem "bliskih ličnih veza" između nove američke administracije i Slovenije, prenosi Hina.

Navedeno je da je Pahor čestitao Trampu na pobjedi na izborima i pozvao ga da posjeti Sloveniju, kao i da je novi šef Bijele kuće zamolio Pahora da prenese najbolje želje slovenskom narodu.

U saopštenju je navedeno da je Pahor imao i "srdačan razgovor" sa Trampovom suprugom i budućom prvom damom SAD, kao i da joj u svoje lično ime i u ime svoje supruge Tanje poželio sve najbolje i mnogo uspjeha.

Hrvatska agencija navodi da se slovenački predsjednik i sam u mladosti, baš kao i Trampova supruga, bavio manekenstvom, čime je dopunjavao studentski budžet, ali je rano "zaplivao" u političke vode.

Pahor važi za najpopularnijeg slovenačkog političara, ali i jednog od najiskusnijih iako je samo sedam godina stariji od Melanije Tramp, navodi Hina.

Pahor je do sada bio predsjednik parlamenta, premijer, a sada mu teče četvrta godina prvog predsjedničkog mandata.

Bonus video: