Kabinet predsjednice Južne Koreje kupio na stotine "Vijagra" pilula

Izvještaj je odmah postao hit na društvenim mrežama, a iz kabineta tvrde da su pilule kupljene kako bi se borili sa potencijalnim problemom visinske bolesti tokom posjeta članova kabineta Etiopiji, Ugandi i Keniji čiji su glavni gradovi od jedan do dva kilometra iznad nivoa mora
3 komentar(a)
Park Geun-hje, Foto: Reuters
Park Geun-hje, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2016. 08:13h

Narastajući politički skandal u Južnoj Koreji postaje sve čudniji, pa sada kabinet predsjednice Park Geun-hje brani kupovinu stotina pilula protiv erektilne disfunkcije.

Kabinet je potvrdio tvrdnje opozicionog poslanika da je kupljeno oko 360 "Vijagra" pilula u decembru.

Izvještaj je odmah postao hit na društvenim mrežama, a iz kabineta tvrde da su pilule kupljene kako bi se borili sa potencijalnim problemom visinske bolesti tokom posjeta članova kabineta Etiopiji, Ugandi i Keniji čiji su glavni gradovi od jedan do dva kilometra iznad nivoa mora.

Nijedna pilula nije iskorišćena, kazala je Jung Joun-kuk portparolka Plave kuće. Južnokorejski doktori povremeno prepisuju ljekove slične vijagri planinarima jer se vjeruje da su efikasne u borbi sa visinskom bolesti.

Park se bori protiv sve jačeg pritiska za njen odlazak sa vlasti koje traži opozicija, ali i neki članovi njene partije.

Južnokorejski tužioci saopštili su da vjeruju da je predsjednica učestvovala u kriminalnim aktivnostima svoje bliske prijateljice i savjetnice protiv koje je zvanično podignuta optužnica za manipulisanje državnim poslovima i zloupotrebljavanje svojih veza za nelegalno bogaćenje.

Bonus video: