Protest u Njujorku zbog svastike i natpisa "Naprijed Tramp": "Nema mjesta mržnji"

Protest je održan nakon što su pojavile nacrtane "svastike" u parku u Bruklinu, koji nosi ime basiste i pjevača "Bisti bojza" i borca za ljudska prava Adama Juha
2 komentar(a)
Njujork, svastika, Foto: Twitter
Njujork, svastika, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.11.2016. 21:20h

Najmanje 300 osoba, uključujući pjevača Adama Horovica iz grupe "Bisti bojz", okupilo se danas u Njujorku na protestu protiv, kako kažu, zločina iz mržnje inspirisanih izborom Donalda Trampa za novog američkog predsjednika.

Protest je održan nakon što su pojavile nacrtane "svastike" u parku u Bruklinu, koji nosi ime basiste i pjevača "Bisti bojza" i borca za ljudska prava Adama Juha.

AFP navodi da su u petak, prije svitanja, vandali sprejom nacrtali "čudno oblikovane" svastike i napisali "Go Trump" ("Naprijed Tramp") na dječijoj lokomotivi na igralištu.

Gradski radnici su ubrzo prefarbali grafit, a lokomotivu kasnije prekrili cvijećem, srcima, porukama ljubavi i zastavama Tibeta u čast Juha, koji je bio budista.

"Nema mjesta mržnji u Bruklinu, Njujorku ili Americi. Pridružite nam se u nedjelju da ustanemo protiv takvih poruka mržnje", navedeno je na Tviter nalogu "Bisti bojza".

Američki bend "Bisti bojz", koji su 1980. osnovala tri jevrejska muzičara iz Bruklina, raspao se 2012. godine nakon što je Juh preminuo od raka.

Juh je u tom parku svirao kao dječak.

Bonus video: