POTPREDSJEDNIK SAD SPUŠTA PRAŠINU

Majk Pens: Nisu me uvrijedile kritike glumaca, to je sloboda govora

On je u intervjuu za televiziju "Foks njuz" kazao da je objasnio svojoj ćerki da tako zvuči sloboda govora
79 pregleda 0 komentar(a)
Majk Pens, Tim Kejn, Foto: Reuters
Majk Pens, Tim Kejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2016. 16:26h

Novi potpredsjednik SAD Majk Pens izjavio je da ga nisu uvrijedile kritike koje su mu upućene na prikazivanju brodvejskog mjuzikla "Hamilton" i ohrabrio je sve da pogledaju popularnu predstavu.

Pens je rekao da je u petak uveče došao sa svojom ćerkom da pogleda predstavu, navodeći da je čuo da su neki ljudi aplaudirali, a drugi negodovali u njegovom prisustvu.

On je u intervjuu za televiziju "Foks njuz" kazao da je objasnio svojoj ćerki da tako zvuči sloboda govora.

Pens je ocijenio da je brodvejski mjuzikl "Hamilton" nevjerovatna produkcija sa veoma talentovanim glumcima.

Upitan da li misli da je izvinjenje neophodno, rekao je da on ne želi da govori o tome.

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp kritikovao je ranije danas glumce i producente brodvejskog mjuzikla "Hamilton" zbog oštrih kritika koje je jedan od glumaca sa bine uputio novom potpredsjedniku Majku Pensu.

Tramp je na svom Tviter nalogu zatražio od glumaca i producenata predstave da se "odmah izvine Pensu zbog užasnog ponašanja".

Republikanac je takođe rekao da je predstava "precijenjena".

Majka Pensa je dočekala neprijatnost na prikazivanju brodvejskog mjuzikla "Hamilton" kada mu je glumac sa bine uputio oštru kritiku.

Glumac Brendon Viktor Dikson, koji igra Arona Bera, trećeg potpredsjednika SAD za vrijeme mandata Tomasa Džefersona, održao je govor pošto su se glumci poklonili u kojem je poručio Pensu da su članovi njegove multikulturalne pozorišne trupe zabrinuti zbog administracije novoizabranog predsjednika Donalda Trampa.

"Mi gospodine, Amerika različitosti, zabrinuti smo i uznemireni zbog toga što vaša nova administracija neće zaštiti nas, našu planetu, našu djecu, naše roditelje, da nas neće braniti i da neće štiti naša prava", rekao je Dikson.

Glumac je poručio Pensu da se nada da ga je predstava inspirisala da očuva američke vrijednosti.

Pens je tokom obraćanja glumca napustio salu, ali su zaposleni u pozorištu rekli da je bio u holu i da je čuo cio govor.

"Hamilton" na tekst i muziku Lin-Manuela Mirande inspirisan je životom američkog političara Aleksandra Hamiltona s kraja 18. i početka 19. veka, jednog od očeva osnivača SAD.

Preporučujemo za Vas