Brazil: Četiri policajca poginula u padu helikoptera

Obaranja policijskih letjelica su rijetka, a 2009. bande su uspjele da obore vojni helikopter, kada su poginula dvojica vojnika
0 komentar(a)
Brazil pad helikoptera, Foto: Beta/AP
Brazil pad helikoptera, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.11.2016. 13:54h

Vojni helikopter koji je učestvovao kao podrška u policijskoj akciji srušio se prošle noći u Rio de Žanejru, a u nesreći su poginula četiri vojnika.

Helikopter se srušio blizu favele Božji grad, a još nije jasno šta je izazvalo nesreću i istraga je u toku, rekla je portparol vojne policije Ivet Silva agenciji Asošiejted pres (AP).

Helikopter je navodno pomagao u operaciji protiv trgovine drogom.

Portparol vojne policije Ivan Blaz rekao je za portal G1 da je prema prvim informacijama helikopter namjerno oboren.

Kako navod agencija AP, nije prijavljeno da u padu helikoptera ima stradalih i na zemlji.

Policija je kasno u subotu opkolila letjelicu koja se u padu raspala.

Prema navodima jednog stanovnika tog dijela grada, policijska akcija i pucnji trajali su satima, a helikopter je kružio.

"Sve smo gledali i iznenada je moj prijatelj rekao 'pogledaj, pada helikopter'", rekao je Tiago Dutarte i dodao da vjeruje da je helikopter pogođen.

Oružani obračuni rivalskih gangova, kao i bandi i policije, česti su u Rio de Žaneiru. Mnoge bande koje kontrolišu velike teritorije i trguju drogom, posjeduju teško naoružanje i pucaju na helikoptere i dronove.

Obaranja policijskih letjelica su rijetka, a 2009. bande su uspjele da obore vojni helikopter, kada su poginula dvojica vojnika.

Bonus video: