Tramp glumcima: Izvinite se Pensu

"Pozorište mora uvjek da bude bezbjedno i posebno mjesto. Postava predstave "Hamilton" bila je sinoć veoma gruba prema jednom veoma dobrom čoveku, Majku Pensu. Izvinite se!", napisao je Tramp na Tviteru
2 komentar(a)
glumci predstave Hamilton, Foto: Twitter
glumci predstave Hamilton, Foto: Twitter
Ažurirano: 19.11.2016. 18:40h

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp zatražio je danas od glumačke postave hit predstave "Hamilton" pozorišta na Brodveju da se izvini potpredsjedniku Majku Pensu zbog toga što su mu, dok je sedio u publici, sa pozornice držali lekciju o američkim vrijednostima.

"Pozorište mora uvjek da bude bezbjedno i posebno mjesto. Postava predstave "Hamilton" bila je sinoć veoma gruba prema jednom veoma dobrom čoveku, Majku Pensu. Izvinite se!", napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je naveo da je postavka "Hamiltona" u pozorištu pred kamerama uznemirila "divnog budućeg potpredsjednika Majka Pensa" i zaključio da "to ne bi trebalo da se dešava", prenosi Rojters.

Pensa su u petak uveče dočekali i usklici, ali i uzvici negodovanja dok je ulazio u pozorište "Ričard Rodžers" u Njujorku, gdje je gledao čuveni mjuzikl o osnivačima SAD, koji izvodi rasno raznolika postava, navodi britanska agencija.

Po završetku predstave, Brendon Viktor Dikson, koji tumači lik trećeg američkog potpredsjednika Arona Bera, pročitao je poruku upućenu Pensu, stojeći ispred glumaca u kostimu.

"Gospodine, mi smo raznolika Amerika koja je uznemirena i zabrinuta da nas Vaša nova administracija neće zaštiti, kao ni našu planetu, djecu, roditelje, i da nas neće braniti i podržati naša neotuđiva prava", rekao je Dikson.

Pens je, u trenutku kada je Dikson počeo da čita, već ustao s namjerom da izađe iz sale, pokazali su video-snimci objavljeni na društvenim mrežama.

"Zaista se nadamo da Vas je ova predstavla inspirisala da podržite naše američke vrjednosti i djelujete u korist svih nas", poručio je Dikson, dok mu je publika aplaudirala i klicala.

Portparol predstave kaže da je Pens stajao u holu pored ulaza u salu i čuo cijelo obraćanje Diksona, prenosi "Njujork tajms".

"Hamilton" je, inače, muzička biografija Aleksandra Hamiltona, koji je postao desna ruka generala Džordža Vašingtona, ključna figura u uspostavljanju američkog finansijskog sistema i kreator američke Obalske straže, a ubijen je 1804. u duelu sa Berom, navodi Rojters.

Bonus video: