Japanska štampa: Ivanka Tramp ambasadorka SAD u Tokiju

Kancelarija japanskog premijera objavila je fotografije sa razgovora na kojima su Ivanka Tramp, Donald Tramp i Šinzo Abe
121 pregleda 4 komentar(a)
Ivanka Tramp, Foto: Reuters
Ivanka Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2016. 10:45h

Kćerka novog predsjednika SAD Donalda Trampa, Ivanka Tramp, mogla bi da bude imenovana za novog američkog ambasadora u Tokiju, piše danas japanska stampa.

Vijest je objavljena pošto je Ivanka Tramp prisustvovala prvom sastanku svog oca i novoizabranog predsjednika sa stranim državnikom, japanskim premijerom Šinzom Abeom juče u u Njujorku.

Kancelarija japanskog premijera objavila je fotografije sa razgovora na kojima su Ivanka Tramp, Donald Tramp i Šinzo Abe.

Njeno prisustvo na susretu Abe-Tramp nije zvanično obrazloženo. Nije poznato ni da li je sve vrijeme prisustvovala razgovoru.

"Rijetko se viđa da član porodice prisustvuje prvim zvaničnim sastancima, kada su i neformalnog karaktera, ali nije iznenađujuće budući da se ona bavi politikom", rekao je stručnjak za međunarodne odnose sa Univerziteta Nigata Jošinobu Jamamoto, dodajući da je njeno prisustvo "u svakom slučaju bilo u stilu Trampovih".

Neki japanski mediji objavili su da bi moglo da se dogodi da Ivanka Tramp na mesto ambasadora SAD u Tokiju zameni Kerolin Kenedi, kćerku bivšeg predsjednika SAD Džona F. Kenedija.

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da je uvjeren da će novoizabrani američki predsjednik biti lider u koga će moći da ima "povjerenja".

Bonus video: