Keri i Lavrov o Ukrajini i "svim aspektima" krize u Alepu

Lavrov je u izjavi novinarima, poslije razgovora koje je nasamo imao sa američkim kolegom tokom samita APEC-a u Peruu, porekao da je ruska vojska ove nedjelje izvela vazdušne udare u Alepu
0 komentar(a)
Džon Keri, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Džon Keri, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2016. 08:18h

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je u četvrtak da je sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom razgovarao o Ukrajini i "svim aspektima" situacije u Alepu, uključujući ponovne vazdušne udare na taj sirijski grad ove nedjelje, javlja danas Rojters.

Lavrov je u izjavi novinarima, poslije razgovora koje je nasamo imao sa američkim kolegom tokom samita APEC-a u Peruu, porekao da je ruska vojska ove nedjelje izvela vazdušne udare u Alepu.

"Naše i sirijske vazduhoplovne snage djeluju samo u provincijama Idlib i Homs kako bi spriječile da pripadnici Islamske države iz iračkog Mosula pređu u Siriju", rekao je Lavrov.

On nije odgovorio na pitanje kakva je budućnost nuklearnog sporazuma sa Iranom, u čijem je postizanju Rusija posredovala, nakon što je Donald Tramp, koji je obećao da će ga poništiti, postao predsjednik SAD.

U vazdušnim udarima i granatiranju Alepa, koji je u rukama pobunjenika, ubijene su desetine ljudi ove nedelje, tvrde posmatrači, podsjeća britanska agencija.

Rojters navodi da su vazdušni napadi, koji su nastavljeni u utorak poslije četvoronedjeljne pauze, dio šire eskalacije vojnih operacija sirijske vlade i njenih saveznika, uključujući Rusiju, na pobunjenike.

Bonus video: