Rusija negira da je dogovorena posjeta Trampa: "Spekulacije koje izgledaju kao bajke"

0 komentar(a)
Donald Tramp Vladimir Putin, Foto: Twitter
Donald Tramp Vladimir Putin, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.11.2016. 12:12h

Kremlj je danas negirao navode da je dogovorena posjeta novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa Rusiji.

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da su navodi u medijima "neprovjerene spekulacije" koje izgledaju kao "bajke", prenio je Tass.

"Nije bilo riječi da bi to moglo biti prije inauguracije. Nema konkretnog razumijevanja šta će biti poslije inauguracije. Prerano je da se o tome priča", rekao je Peskov.

Tass navodi da je su mediji prenijeli izvore iz američke Republikanske partije da Tramp planira put u Rusiju poslije inauguracije 20. januara. Izvori navode da su savjetnici ubijedili Trampa da posjeti Rusiju poslije ceremonije, a ne prije.

Ruska "Izvestija" je danas objavila pozivajući se na izvore iz Republikanske partije da će Tramp poslije inauguracije posjetiti Rusiju.

Izvori su po tvrdnjama "Izvestije" naveli da će se sa pripremama za tu posjetu početi pošto Tramp bude preuzeo dužnost predsjednika u januaru sljedeće godine.

Kazali su i da trenutno nema značajnijih kontakata između Trampovog tima i Moskve.

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom s Trampom u ponedjeljak, poručivši da je spreman na konstruktivan dijalog sa novom američkom administracijom na osnovama jednakih prava i uzajamnog poštovanja, podsjeća Sputnjik.

Bonus video: