Moskva: U ruskom bombardovanju u Siriji ubijeno 30 terorista

Među poginulima u napadu su i pojedini lideri džihadista koji su bili zaduženi za "pripremanje i pokretanje nove ofanzive boraca u gradu Alepu", rekao je Konašenkov
7 komentar(a)
Idlib, Sirija, Foto: Reuters
Idlib, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2016. 07:50h

Trideset džihadista je ubijeno u ruskom bombardovanju u sirijskoj provinciji Idlib, saopštlo je jutros Ministarstvo odbrane Rusije.

Oni su bili pripadnici grupe Fateh Al-Sham - bivši Front Al-Nusra, ogranak Al-Kaide u Siriji.

Bombardovanje je bilo još u utorak i to kao prvo u Idlibu, na sjeverozapadu Sirije, koje su izveli lovci-bombarderi Su-33 koji su poletjeli s ruskog nosača aviona "Admiral Kuznjecov". Taj brod je od prošle nedjelje pred sredozemnom obalom Sirije, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov.

Među poginulima u napadu su i pojedini lideri džihadista koji su bili zaduženi za "pripremanje i pokretanje nove ofanzive boraca u gradu Alepu", rekao je on.

Pokrajina Idlib je uporište koalicije islamističkih pobunjenika i džihadista.

Rusija je 30. septembra 2015. rasporedila vazduhoplovne snage u Siriji da bi podržala svog tamošnjeg saveznika, predsjednika Bašara al-Asada, i kaže da gađa samo "mete terorista".

Od izbijanja 2011. godine, rat u Siriji je odnio više od 300.000 života i izazvao raseljavanje više od polovine od oko 20 miliona stanovnika.

Bonus video: