Keri: Ne znam buduću politiku SAD o klimatskim promjenama

Donald Tramp je tokom predizborne kampanje globalno zagrijavanje nazivao "obmanom" i govorio da će da "otkaže" Pariski klimatski sporazum, čiji je cilj borba protiv klimatskih promjena
0 komentar(a)
Sabah Al Halid Al Sabah, Džon Keri, Foto: Reuters
Sabah Al Halid Al Sabah, Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2016. 15:50h

Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da on ne može da spekuliše kakva će biti politika novoizabranog predsjednika Donalda Trampa o klimatskim promjenama, ali da će se najvjerovatnije njegovi stavovi mijenjati kad bude na funkciji, prenosi Rojters.

"Jedna od stvari koju sam naučio tokom bavljenja javnim poslom jeste da stvari izgledaju malo drugačije kada si na funkciji, u odnosu na to kada si u kampanji", rekao je Keri na konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama u Maroku.

Keri je kazao da velika većina Amerikanaca zna da se klimatske promjene dešavaju, kao i da žele da SAD poštuje obaveze predviđene Pariskim klimatskim sporazumom i dodao da je sporazum "okvir napravljen da traje", prenosi AP.

Donald Tramp je tokom predizborne kampanje globalno zagrijavanje nazivao "obmanom" i govorio da će da "otkaže" Pariski klimatski sporazum, čiji je cilj borba protiv klimatskih promjena.

Bonus video: