Poslata na odsustvo zbog rasističkog komentara o Mišel Obami kao "majmunu na štiklama"

Valing je rekla da njeni komentari nisu bili rasistički. "Ja sam htela da kažem da mi je uljepšan dan zbog promjene u Beloj kući. Iskreno mi je žao što je to nekoga uvrijedilo", rekla je ona "Vašington postu"
53 pregleda 0 komentar(a)
Mišel Obama, Foto: Reuters
Mišel Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2016. 18:29h

Lokalna zvaničnica u američkoj državi Zapadna Virdžinija objavila je da je poslata na odsustvo nakon što je na Fejsbuku postavila rasistički komentar o prvoj dami Mišel Obami.

Zvaničnica u okrugu Klej, Pamela Remzi Tejlor, objavila je takav komentar nakon pobjede Donalda Trampa na izborima za predsjednika.

"Biće osvježavajuće imati otmenu, lijepu i dostojanstvenu prvu damu u Bijeloj kući. Dosta mi je da gledam majmune u štiklama", navela je Tejlor na Fejsbuku, prenosi AP.

Tejlor je rekla da je poslije te poruke poslata na odsustvo.

Gradonačelnica Kleja Beverli Valing je na komentar Tejlorove odgovorila "Uljepšala si mi dan Pam", prenosi vašingtonski dnevnik pozivajući se na lokalnu stanicu televizije NBC.

Komentari su kasnije izbrisani ali su se prethodno već proširili po društvenim mrežama. Pokrenuta je i peticija da dvije žene podnesu ostavku koju je od ponedjeljak popodne potpisalo 14,000 ljudi.

Tejlorova i Valing su se izvinile za komentare.

Valing je rekla da njeni komentari nisu bili rasistički. "Ja sam htjela da kažem da mi je uljepšan dan zbog promjene u Beloj kući. Iskreno mi je žao što je to nekoga uvrijedilo", rekla je ona "Vašington postu".

List nije mogao da dođe do Tejlorove, ali je na televiziji objavljeno da se ona izvinila na Fejsbuku.

Za Trampa je glasalo više od tri četvrtine građana okruga Klej u kome su bijelci u ogromnoj većini.

Bonus video: