Politiko: Soroš okupio liberale, smišljaju plan protiv Trampa

"Ne gubiš na izborima na kojima su svi očekivali pobjedu, na izborima sa tolikim ulogom, osim ako ne napraviš neke krupne greške, kako u pretpostavkama, tako i u strategiji i taktici. Nećemo žuriti ni u čemu, ali ćemo se odupirati Trampovoj administraciji", rekla je Gara Lamarš, predsjednica DA na večeri dobrodošlice u hotelu "Mandarin" u nedjelju
47 komentar(a)
Džordž Soroš, Foto: Reuters
Džordž Soroš, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2016. 18:40h

Milijarder Džordž Soroš okupio je liberale na trodnevnoj konferenciji, kako bi osmislili plan u borbi protiv pobjednika američkih predsjedničkih izbora Donalda Trampa, piše "Politiko".

Prema navodima tog lista, konferencija je počela u nedjelju uveče u hotelu "Mandarin orijental", a prisustvuju i šefica demokrata u Senatu Nensi Pelosi, kao i senatorka Elizabet Voren.

Na trodnevnoj konferenciji detaljno se razrađuje strategija sabotaže Trampovog plana u prvih 100 dana mandata, koji ova grupa smatra "užasnim napadom na dostignuća odlazećeg američkog predsjednika Baraka Obame", prenosi "Blic".

Predsjednica Demokratske alijanse (DA), kluba koji je sponzor ove konferencije, Gara Lamarš najavila je da će se odupirati Trampovoj administraciji.

"Ne gubiš na izborima na kojima su svi očekivali pobjedu, na izborima sa tolikim ulogom, osim ako ne napraviš neke krupne greške, kako u pretpostavkama, tako i u strategiji i taktici. Nećemo žuriti ni u čemu, ali ćemo se odupirati Trampovoj administraciji", rekla je Lamarš na večeri dobrodošlice u hotelu "Mandarin" u nedjelju.

Ova njena konstatacija ukazuje da nešto ozbiljno mora da se menja, kako među demokratama, tako i u "Demokratskoj alijansi", a da su glavni finansijeri seli za veliki sto kako bi dogovorili šta im je činiti.

"Politiko" navodi da, iako rijetko dolazi na sastanke Demokratske alijanse, Soroševo pojavljivanje na ovom skupu ukazuje da je spreman da "pomrsi račune Trampu".

Šta je "Demokratska alijansa" (DA)

DA je osnovana nakon izbora 2004. godine, na kojima su Amerikanci ponovo izabrali Džordža Buša za predsjednika SAD. Alijansu su osnovali Džordž Soroš, pokojni mogul na tržištu nekretnina Piter Luis, i grupa mega-donatora Demokratske partije SAD koji su tada uložili stotine miliona dolara u kandidaturu senatora Džona Kerija, poraženog u duelu sa Bušom.

Bonus video: