"PRITISAK ĆE BITI NENORMALAN"

Puškov: Tramp neće podržavati "umjerenu opoziciju“ u Siriji

"Tramp namjerava da prekine da podržava takozvane umjerene borce u Siriji. Pritisak protiv ovog plana biće čudovišan - i unutar SAD i spolja", napisao je senator na svom nalogu na Tviteru
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2016. 08:12h

Novoizabrani predsjednik Amerike Donald Tramp namjerava da prekine podršku takozvanoj umjerenoj opoziciji u Siriji, iako će pritisak protiv takve odluke biti "čudovišan", izjavio je ruski senator Aleksej Puškov.

"Tramp namjerava da prekine da podržava takozvane umjerene borce u Siriji. Pritisak protiv ovog plana biće čudovišan - i unutar SAD i spolja", napisao je senator na svom nalogu na Tviteru.

Prema riječima Puškova, Tramp već vidi kako se "figure iz političke elite SAD okupljaju kako bi s bokalima viskija u rukama razgovarali kako da ne dozvole Trampu da učini ono što je zamislio", prenosi Sputnjik.

Početkom oktobra SAD su objavile da prekidaju bilateralnu saradnju s Rusijom u održavanju primirja u Siriji i da ostavljaju samo vojne kanale radi sprječavanja sukoba avijacije dveju zemalja u vazdušnom prostoru Sirije.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je, komentarišući ovu odluku, saopštilo da odluka Vašingtona izaziva duboko razočaranje i da to svedoči o nesposobnosti SAD da ispune obaveze koje su na sebe preuzele, pre svega da razdvoje "umjerenu opoziciju" od terorista.