"NE SMIJU DA NAM SE PRIBLIŽE NA 50 KILOMETARA"

Poletjeli avioni sa "Admirala Kuznjecova" kod obala Sirije

"Iznad nas niko ne leti. Svi strahuju da priđu bliže od 50 kilometara, znajući kakvu moć i udarnu snagu imaju ove dvije krstarice", precizirao je Mahalovski govoreći o "Petru Velikom" i "Admiralu Kuznjecovu"
8 komentar(a)
Nosač aviona, Admiral Kuznjecov, Foto: Beta-AP
Nosač aviona, Admiral Kuznjecov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.02.2019. 03:45h

Avijacija teškog nosača aviona "Admiral Kuznjecov", koji je stigao do obala Sirije na čelu eskadrile ruske Sjeverne flote, počela je da leti u okviru provjere saradnje s jednim od obalskih aerodroma, saopštio je danas komandant, kapetan bojnog broda Sergej Artamonov.

Komandant raketne krstarice "Petar Veliki", kapetan bojnog broda Vladislav Mahalovski, naveo je da se strani avioni ne približavaju ruskim brodovima, prenosi Sputnjik.

"Iznad nas niko ne leti. Svi strahuju da priđu bliže od 50 kilometara, znajući kakvu moć i udarnu snagu imaju ove dvije krstarice", precizirao je Mahalovski govoreći o "Petru Velikom" i "Admiralu Kuznjecovu".

Kako je ranije saopšteno, grupa ruske Sjeverne flote na čelu s nuklearnom krstaricom "Petar Veliki" i teškim nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ došla je do priobalja Sirije.

"Brodovi su zauzeli naznačenu oblast u istočnom dijelu Sredozemnog mora i zajedno rješavaju zadatke, manevrišući zapadno od obala Sirije", rekao je Artamonov.

On je, takođe, prokomentarisao situaciju u vezi s nedavnim razmatranjem mogućnosti da ruski brodovi dopune gorivo u španskoj luci Seuta.

"Obavezno svraćanje u Seutu, zapravo, nije planirano. Uspjeli smo da prođemo bez pomoći sa strane zahvaljujući svojim brodovima za snabdevanje. Nastavili smo kretanje samostalno, u skladu s planom", naveo je kapetan.