BOGATSTVO MU SE PROCJENJUJE NA OKO 3,7 MILIJARDI DOLARA

Šta će Tramp uraditi sa platom koja je za njega "sitniš"?

Tramp je ranije rekao da, ako postane predsjednik, neće uzeti "ni dolara" od ovog iznosa, ali još ostaje da se vidi da li će uraditi ono što su uradili Herbert Huver i Džon Ficdžerald Kenedi, koji su predsjedničku platu donirali u humanitarne svrhe
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2019. 04:36h

Novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa bi, prema pisanju američkih medija, trebalo da očekuje godišnja plata od oko 400.000 dolara za koju nije sigurno da će je on uopšte koristiti.

Kako prenose banjalučke "Nezavisne novine", kontroverzni milijarder će na novoj funkciji, imajući u vidu njegove "navike", zarađivati sitniš.

Podsjeća se da se njegovo bogatstvo procjenjuje na oko 3,7 milijardi dolara, da se, pošto nije javno objavio papire o povraćaju poreza, u svijetu vodi velika debata oko toga koliko je zaista "težak" Tramp.

On je ranije rekao da, ako postane predsjednik, neće uzeti "ni dolara" od ovog iznosa, ali još ostaje da se vidi da li će uraditi ono što su uradili Herbert Huver i Džon Ficdžerald Kenedi, koji su predsjedničku platu donirali u humanitarne svrhe.

Preporučujemo za Vas