PLANIRA DA OSTANE NA FUNKCIJI

Pol Rajan, republikanac koji se distancirao od Trampa: "Imali smo sjajne razgovore..."

U svom prvom obraćanju od pobjede Trampa na predsedničkim izborima, Rajan je danas rekao da se raduje saradnji sa novim šefom države, prenosi AFP
1 komentar(a)
Pol Rajan, Foto: Reuters
Pol Rajan, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2016. 20:29h

Predsjednik Predstavničkog doma Kongresa SAD Pol Rajan, republikanac koji se distancirao od predizborne kampanje Donalda Trampa za ulazak u Bijelu kuću, planira da ostane na tom položaju, izjavio je danas portparol njegove kancelarije Dag Andres.

U svom prvom obraćanju od pobjede Trampa na predsedničkim izborima, Rajan je danas rekao da se raduje saradnji sa novim šefom države, prenosi AFP.

"Imali smo sjajne razgovore o tome kako ćemo sarađivati u tranziciji", rekao je Rajan, republikanac sa trenutno najvišim položajem u SAD.

Republikanci su, nakon djelimičnih izbora za Predstavnički dom i Senat održanim istovremeno sa predsjedničkim, zadržali većinu u oba doma.

"Osvojili smo više mjesta nego što je iko očekivao i za većinu toga zaslužan je Donald Tramp", rekao je Rajan.

Nakon što se pojavio snimak na kojem se Tramp hvali svojim vulgarnim ponašanjem prema ženama, Rajan je ranije rekao da više neće štititi Trampa, već da će se fokusirati na kongresne izbore, kako bi zaštitio republikansku većinu u Predstavničkom domu.