Hilari Klinton u vođstvu od tri odsto nad Trampom

Najnovije istraživanje je pokazalo da Klintonova uživa naklonost 44 odsto ispitanika, dok ih je Trampu naklonjeno 41 odsto
5 komentar(a)
Hilari Klinton, Donald Tramp, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2016. 13:06h

Demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD Hilari Klinton u vođstvu je za tri procentna poena u odnosu na svog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa, pokazuju rezultati završne ankete koju su danas sproveli "Blumberg" i institut za istraživanje javnog mnjenja "Selzer&Co", javlja Rojters.

Najnovije istraživanje je pokazalo da Klintonova uživa naklonost 44 odsto ispitanika, dok ih je Trampu naklonjeno 41 odsto.

Među ostalim kandidatima, libertarijanski kandidat Geri Džonson ima podršku četiri odsto ispitanika, za dva odsto više nego kandidatkinja Zelene stranke Džil Stajn.

U SAD će se sjutra 225 miliona Amerikanaca s pravom glasa odlučivati između Hilari Klinton i Donalda Trampa.

Mediji ocjenjuju, pozivajući se na ankete, da izbori nikad nijesu bili neizvjesniji, a istraživanje javnog mnjenja koje su krajem prošle nedjelje sproveli "Vašington post" i TV stanica ABC pokazalo je da Hilari Klinton vodi za pet procentnih poena u odnosu na Trampa (48-43).

Prema juče objavljenoj završnoj anketi televizije NBC i "Vol strit džurnala", Klintonova bilježi vođstvo od četiri odsto u odnosu na Trampa.

Bonus video: