Posljednji dan predizborne kampanje u SAD

Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton (69), koja se nada da sutra postane prva žena predsjednik poslije 44 predsjednika SAD, za danas je planirala dva mitinga u Pensilvaniji, jedan u Mičigenu i posljednji u Sjevernoj Karolini malo prije ponoći
0 komentar(a)
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2016. 08:27h

Kandidati u trci za Bijelu kuću iskoristiće posljednji dan predizborne kampanje uoči sjutrašnjih predsjedničkih izbora za mitinge širom zemlje.

Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton (69), koja se nada da sutra postane prva žena predsjednik poslije 44 predsjednika SAD, za danas je planirala dva mitinga u Pensilvaniji, jedan u Mičigenu i posljednji u Sjevernoj Karolini malo prije ponoći.

U Pensilvaniji će joj se pridružiti odlazeći predsjednik Barak Obama sa suprugom Mišel, kao i njen suprug bivši predsjednik Bil Klinton i njihova ćerka Čelzi. Na tom skupu će biti i muzičari Brus Springstin i Džon Bon Džouvi.

Klintonova, koja želi da nastavi Obaminu politiku, u nedjelju je sa olakšanjem primila vijest direktora Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija koji je rekao da se poslije pregleda novootkrivenih mejlova koje je slala ili primala Hilari Klinton ne mijenja njihov zaključak da protiv nje ne treba da bude podignuta optužnica.

Republikanski kandidat Donald Tramp (70) danas će imati skupove u Floridi, Sjevernoj Karolini, Pensilvaniji, Nju Hempširu i Mičigenu.

Posljednje ankete pokazuju da je "mrtva trka" između dva kandidata za predsjednika SAD.

Predizbornu kampanju koju su obilježeli ekscesi i skandali izazvali su različite reakcije drugih velikih sila.

Kina je iskoristila američku kampanju za propagandu svog režima koji je putem medija osudio "manjkavosti" demokratskog sistema u SAD.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je osudio "histeriju" u SAD koje su optužile Rusiju da se miješa u njena unutrašnja pitanja u korist Donalda Trampa.

Bonus video: