"ZAVRŠENA ISTRAGA, BEZ NOVIH DOKAZA"

FBI: Nema kriminalnog djela u mejlovima Hilari Klinton

U pismu, koje je Kongresu dostavljeno od strane direktora FBI Džejmsa Komija, rečeno je da je agencija završila sa ispitivanjima, te da nove istrage nisu donijele rezultate koji bi naveli na krivično djelo
7 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2016. 21:07h

FBI nije pronašao nijedan dokaz kriminalnog djela u mejlovima Hilari Klinton koji su uzdrmali javnost, javljaju američki mediji.

U pismu, koje je Kongresu dostavljeno od strane direktora FBI Džejmsa Komija, rečeno je da je agencija završila sa ispitivanjima, te da nove istrage nisu donijele rezultate koji bi naveli na krivično djelo.

U julu, Klintonova nije bila pažljiva, te je slala preko privatnog mejla servera osjetljive i bitne državne podatke.

Čitav slučaj je poprimio novu dimenziju kada je slučaj ponovo otvoren zbog novog materijala koji je, još jednom, uzburkao javnost.

Novi dokazi, koji su navodeli na moguću optužnicu ka Klintonovoj, pronađeni su u ličnom kompjuteru Entonija Vinera, muža muž najbliže saradnice Hilari Klinton Hume Abedin.

"Bazirajući se na novoj istrazi, nismo promijenili zaključke od prošlog puta", rekao je Koni.

Nema sumnje da će nove informacije od strane FBI dodatno povećati podršku Klintonovoj pred izbore, jer joj je upravo ova afera donijela veliki niz negativnih komentara i gubitak glasačkog tijela.

Preporučujemo za Vas