KLINTONOVU IZJELA SOPSTVENA AMBICIJA

Asanž: Ruska vlada nema veze s mejlovima, žao mi je Hilari

"Hilari Klinton je samo jedna osoba. Zapravo, žao mi je Hilari Klinton kao osobe jer vidim nekog kog je izjela sopstvena ambicija, bukvalno izmučena do oboljevanja, kao što je bio primjer nesvjestice, a to je sve posljedica guranja ambicije. Ali ona predstavlja čitavu mrežu ljudi, odnosa sa određenim zemljama", naveo je Asanž
7 komentar(a)
Žulijan Asanž, Foto: Reuters
Žulijan Asanž, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2016. 08:03h

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž demantovao je tvrdnje Demokratske partije i kandidata na izborima u SAD Hilari Klinton da iza objavljivanja njenih spornih mejlova stoji ruska vlada.

Asanž je u intervjuu za RT, koji će biti emitovan u subotu, rekao da u taboru demokrata postoji histerija da je Rusija za sve odgovorna.

"Hilari Klinton je nekoliko puta izjavila da je Rusija izvor naših objava. To nije tačno - možemo da kažemo da ruska vlada nije izvor", istakao je Asanž, koji je intervju dao u ambasadi Ekvadora u Londonu, gdje se nalazi već četiri godine.

Asanž je optužio Hilari Klinton da je pijun "zakulisnih interesa" i izrazio sumnju u njenu fizičku sposobnost da bude predsjednik.

"Hilari Klinton je samo jedna osoba. Zapravo, žao mi je Hilari Klinton kao osobe jer vidim nekog kog je izjela sopstvena ambicija, bukvalno izmučena do oboljevanja, kao što je bio primjer nesvjestice, a to je sve posljedica guranja ambicije. Ali ona predstavlja čitavu mrežu ljudi, odnosa sa određenim zemljama", naveo je Asanž.

Vikiliks je u poslednjih devet mjeseci objavio više od 30.000 mejlova sa privatnog servera Hilari Klinton koji je koristila dok je bila državna sekretarka.

Tu je i skoro 20.000 mejlova korespodencije sa članovima Demokratskog nacionalnog komiteta.

Vikiliks je prošlog mjeseca objavi i više od 50.000 mejlova povezanih sa Džonom Podestom, šefom kabineta Bila Klintona i bliskim saradnikom sadašnje predsjedničke kandidatkinje.

Američko ministarstvo za unutrašnju bezbjednost i kancelarija direktora nacionalne obavještajne službe su prošlog meseca objavili zajedničko saopštenje tvrdeći da su uvjereni da je ruska vlada "dirigovala" objavljivanjem mejlova.

Te tvrdnje je Moskva odbacila, a pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov ih je nazvao besmislenim.

Preporučujemo za Vas