"RUSKI AVIONI NISU NADLIJETALI TU OBLAST"

Rusija: Lažna tvrdnja, Sirijska civilna odbrana izmislila napad na školu

Konašenkov je rekao da slike koje su se pojavile u medijima pokazuju netaknute klupe pored izbijenog zida, dok bi, kako kaže, vazdušni udar od bombe izazvao veću štetu
6 komentar(a)
Sirija, rat, Foto: Beta-AP
Sirija, rat, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.10.2016. 20:28h

Ruska vojska saopštila je danas da je lažnja tvrdnja o vazdušnom napadu na školu u sirijskoj sjevernoj provinciji Idlib pod kontrolom pobunjenika.

UN Fond za djecu (Unicef) saopštio je danas da je u bombardovanju škole u selu Has u srijedu poginuo 22 djece i šest nastavnika, i da je to bio najteži napad na neku školu u skoro šestogodišnjem sirijskom ratu.

Portparol ruskog ministra odbrane, general Igor Konašenkov rekao je da ruski ratni avioni nisu nadlijetali tu oblast tokom prethodnog dana.

On je rekao da je ruski dron danas preletio preko te školske zgrade i snimio da je krov netaknut i da oko zgrade nema kratera od bombi.

Konašenkov je optužio Sirijsku civilnu odbranu da je izmislila napad.

On je rekao da slike koje su se pojavile u medijima pokazuju netaknute klupe pored izbijenog zida, dok bi, kako kaže, vazdušni udar od bombe izazvao veću štetu.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun zatražio je danas hitnu i nepristrasnu istragu napada na školski kompleks u sirijskoj provinciji Idlib.