Tramp najavio tužbe protiv žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje: "Jedva čekam"

Američki milijarder odbacio je sve optužbe, navodeći da neke od žena koje ga optužuju nisu dovoljno atraktivne da bi privukle njegovu pažnju
68 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2016. 07:44h

Kandidat republikanaca za predsjednika SAD Donald Tramp izjavio je u subotu da će tužiti svaku ženu koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje ili drugo neprimjereno ponašanje.

U obraćanju svojim pristalicama u Getisburgu, Tramp je nazvao žene koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje "lažovima" i okrivio je demokrate za organizovanje negativne kampanje protiv njega, navodi agencija AP.

"Tužiću sve te lažove kada se izbori završe", rekao je Tramp i dodao da "jedva čeka da to uradi".

Nekoliko žena optužilo je republikanskog kandidata za predsjednika SAD za seksualno zlostavljanje i drugo neprimjereno ponašanje, nekoliko nedjelja pošto su se u javnosti pojavili snimci iz 2005. godine na kojima on iznosi vulgarne komentare na račun žena.

Posljednju u nizu optužbi juče je iznijela jedna porno glumica. Ona je optužila Trampa da je 2006. godine nju i još dvije žene poljubio bez traženja dozvole kada se se sreli poslije golf turnira.

Američki milijarder odbacio je sve optužbe, navodeći da neke od žena koje ga optužuju nisu dovoljno atraktivne da bi privukle njegovu pažnju.

On je optužio Hilari Klinton i Demokratsku stranku da su fabrikovali optužbe protiv njega da bi naškodili njegovoj predsjedničkoj kampanji.

Iz izbornog štaba demokrata poručuju da bi Tramp bio problematičan na mjestu predsjednika SAD.

Tramp je, u sjenci prijetnje tužbama, predstavio plan za svojih prvih 100 dana na vlasti i najavio promjene u "pokvarenom sistemu" u Vašingtonu.

Republikanac je obećao ukidanje sankcija na proizvodnju domaće energije i okarakterisao je Kinu kao manipulatora valutama.

"Obećavam vam, ako pratimo te korake, imaćemo novu vladu koja pripada narodu, koju je dao narod i koja je za narod", rekao je Tramp, aludirajući na čuveno obraćanje američkog predsjednika Abrahama Linkona tokom američkog Građanskog rata 1863. godine.

Bonus video: