SOHR: Primirje u Alepu isteklo, žestoke borbe vladinih i pobunjeničkih snaga

Sirijske vladine snage uz podršku ruske avijacije pojačale su napade na pobunjenički dio Alepa od 22. septembra zbog čega su predstavnici međunarodnih organizacija i svjetski zvaničnici počeli da ih optužuju za ratne zločine
0 komentar(a)
Alepo, Foto: Reuters
Alepo, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2016. 20:03h

Žestoke borbe između snaga sirijske vlade i pobunjenika izbile su danas u gradu Alepu na sjeveru Sirije ubrzo poslije isteka primirja koje je proglasila Rusija, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Artiljerijska vatra i sukobi zabilježeni su u više četvrti duž linije fronta u tom gradu podijeljenom od 2012. godine na zapadne zone pod kontrolom vlasti predsjednika Bašara al Asada i na istočne pobunjeničke kvartove, navela je Opservatorija.

Sirijske vladine snage uz podršku ruske avijacije pojačale su napade na pobunjenički dio Alepa od 22. septembra zbog čega su predstavnici međunarodnih organizacija i svjetski zvaničnici počeli da ih optužuju za ratne zločine.

Rusija je proglasila trodnevno "humanitarno" primirje koje je isteklo danas u 19 časova po lokalnom vremenu (18 časova po centralnoevropskom vremenu).

Bonus video: