Nigerija: Boko Haram oslobodio 21 otetu djevojčicu

Oslobođene djevojčice, prve koje su se našle na slobodi poslije pregovora između ekstremista i nigerijske vlade, zbrinulo je nigerijsko Ministarstvo za državne poslove, odnosno nigerijska obaveštajna služba, izjavio je portparol nigerijskog predsjednika Garba Šehu
0 komentar(a)
Boko Haram, Foto: Beta-AP
Boko Haram, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.10.2016. 12:06h

Islamski ekstremisti iz grupe Boko Haram oslobodili su 21 učenicu iz grada Čiboka, koje su oteli prije više od dvije godine, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

U zarobljeništvu Boko Harama je tako ostalo još 197 djevojčica, mada se ne zna koliko njih je možda u međuvremenu preminulo, prenijela je agencija AP.

Oslobođene djevojčice, prve koje su se našle na slobodi poslije pregovora između ekstremista i nigerijske vlade, zbrinulo je nigerijsko Ministarstvo za državne poslove, odnosno nigerijska obaveštajna služba, izjavio je portparol nigerijskog predsjednika Garba Šehu.

On je naveo da je puštanje djevojčica na slobodu dogovoreno na pregovorima između vlade i Boko Harama, koje su organizovali Međunarodni komitet Crvenog krsta i švajcarska vlada.

Sehu je rekao i da se nastavljaju pregovori za oslobađanje ostalih učenica.

Bonus video: