NOVI INCIDENT

Razarač američke mornarice ponovo napadnut iz Jemena

Pentagon je juče upozorio da je onaj ko je ovog vikenda sa obale Jemena ispalio rakete na razarač američke mornarice i brodove u njegovoj pratnji, "učinio to na sopstvenu odgovornost"
7 komentar(a)
razarač mornarice, Foto: Reuters
razarač mornarice, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2019. 12:20h

Razarač američke mornarice bio je danas meta neuspjelog raketnog napada sa dijela teritorije Jemena koji kontrolišu Huti pobunjenici, koji su u savezništvu sa Iranom, saopštili su američki saveznici.

To je drugi takav incident u protekla četiri dana, naveli su zvaničnici, prenosi Rojters.

Razarač US S Mejson, koji se nalazio u pratnji broda US S Pons severno od zaliva Bab al Mandab, uzvratio je na raketni napad, u kojem nije pogođen niti je pretrpio bilo kakva oštećenja, naveli su neimenovani zvaničnici.

Pentagon je juče upozorio da je onaj ko je ovog vikenda sa obale Jemena ispalio rakete na razarač američke mornarice i brodove u njegovoj pratnji, "učinio to na sopstvenu odgovornost".

"Svako ko pokrene akciju, otvori paljbu na američke brodove u međunarodnim vodama, uradio je to na svoju odgovornost", rekao je portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis na konferenciji za novinare, tonom koji ukazuje na pripreme za moguću odmazdu.

Jemenski Huti juče su demantovali optužbe da su izvršili raketni napad na američki razarač Mejson dok je prolazio pored obala Jemena u Crvenom moru.