Papa Franjo: Preklinjem za prekid vatre u Siriji, prije svega zbog djece zarobljene pod krvavim bombardovanjima

Obraćajući se hiljadama vjernika okupljenih na trgu Svetog Petra u Rimu, poglavar Rimokatoličke crkve istakao je svoju bliskost sa svim žrtvama nehumanog sukoba u Siriji
8 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2016. 10:15h

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo pozvao je danas na hitan prekid vatre u Siriji, bar dovoljno dug da se evakuišu civili, posebno djeca, žrtve bombardovanja.

"Sa osjećanjem hitnosti ponavljam svoj apel, svim svojim snagama preklinjem odgvorne da odmah izdejstvuju prekid vatre, da on bude nametnut i poštovan bar onoliko dugo koliko je potrebno za evakuaciju civila, prije svega djece koji su i dalje zarobljeni pod krvavim bombardovanjima" rekao je papa.

Obraćajući se hiljadama vjernika okupljenih na trgu Svetog Petra u Rimu, poglavar Rimokatoličke crkve istakao je svoju bliskost sa svim žrtvama nehumanog sukoba u Siriji.

U bombardovanjima na pobunjeničke djelove Alepa, najsnažnjim u posljednjih nekoliko dana, juče je poginulo najmanje 25 civila, a pet đaka poginulo je u pobunjeničkom napadu na jugu Sirije.

Na diplomatskom planu međunarodna zajednica još ne uspijeva da se dogovori oko zaustavljanja krvoprolića u pobunjeničkim djelovima Alepa gdje je više od 250.000 ljudi pod opsadom više mjeseci. Taj grad je postao jedan od simbola rata koji razdire Siriju od marta 2011. godine.

Bonus video: