Palm Springs: Ubijena dva policajca nakon poziva zbog porodične svađe

Pripadnici jedinica SWAT su okolili kuću, blokirali naselje i evakuisali dio stanovnika ove oblasti. Ostalima su naredili da ne izlaze iz kuće, da ne otključavaju vrata do daljnjeg
0 komentar(a)
Palm Springs ubistvo policajaca, Foto: Reuters
Palm Springs ubistvo policajaca, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2016. 08:03h

Dvojica policajaca, koji su pokušavali da prekinu porodičnu svađu u Palm Springsu, ubijeni su kada je muškarac sa kojim su razgovorali iznenada izvadio pištolj i obojicu ih usmrtio, saopštio je gradski načelnik policije.

Treći policajac koji je učestvovao u intervenci je povrijeđen i zbrinut u lokalnoj bolnici, prenosi AP.

Pripadnici specijalnih policijskih jedinica su opkolili kuću u kojoj je prijavljena pucnjava nadležni su izjavili da je moguće da se napadač još uvijek nalazi unutar porodične kuće.

"Policajci su došli na prijavu o uobičajenoj porodičnoj raspravi a on je odlučio da puca u policajce koji su došli", rekao je policijski načelnik Brajan Rajes na konferenciji za novinare.

Načelnik je identifikovao ubijene policajce kao Lesli Zebnija, stare 27 godina koja se tek vratila sa porodiljskog ostrva. Zebnijeva je 18 meseci u policijskoj službi i majka je četvoromjesečne djevojčice.

Drugi ubijeni policajac je Gilbert Vega, otac osmoro djece star 35 godina, koji je planirao da napusti policijsku službu u decembru ove godine. Na dan ubistva, Vega je radio van svoje smjene kako bi zaradio prekovremene dnevnice.

Pripadnici jedinica SWAT su okolili kuću, blokirali naselje i evakuisali dio stanovnika ove oblasti. Ostalima su naredili da ne izlaze iz kuće, da ne otključavaju vrata do daljnjeg.

Načelnik policije je na konferenciji rekao medijima i ostalim građanima da ne emituju snimke uživo, ni preko TV kanala niti na društvenim mrežama zbog povećanja opasnosti.

Jedna od komšinica, Frensis Serano, izjavila je za AP da je pozvala policiju nakon što je otac napadača došao u njenu kuću i rekao joj da se "njegov sin ponaša nenormalno".

"Rekao mi je da je njegova žena ostala u kući jer se plaši njihovog sina" i da će "on sigurno pucati u policajce ukoliko ih neko pozove", rekla je komšinica.

Komšinica je rekla da je napadač imao problema sa zakonom, da je nosio policijsku nanogicu radi praćenja ali da niko iz komšiluka nije do sada imao problem sa njim i da je bio vrlo privržen svojoj porodici.

Bonus video: