Lavrov o napadu na konvoj UN: Sve se može razjasniti na osnovu korišćene municije

Lavrov je rekao da ne vjeruje da izviđačke snage koalicije na čelu sa SAD nisu znale gdje se nalaze položaji sirijske vojske u Deir ez-Zoru, komentarišući američki napad izveden 17. septembra na snage sirijske vlade
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2016. 10:47h

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov zatražio je danas istragu o napadu koji je 19. septembra izveden na humanitarni konvoj kod sirijskog grada Alepa, ocijenivši da bi prva faza istrage trebalo da bude analiza municije upotrijebljene u napadu, javlja Tas s.

Lavrov je danas, u intervjuu ruskoj televiziji, rekao da bi, vjerovatno, najlakši i prvi korak u istrazi trebalo da bude ispitivanje granata koje su pogodile konvoj.

"Najprije se pojavila informacija da je napad artiljerijskog tipa, ali je kasnije navedeno da je riječ o helikopterima. Smatram da se sve može razjasniti na osnovu korišćene municije", istakao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je, u istom intervjuu, rekao da ne vjeruje da izviđačke snage koalicije na čelu sa SAD nisu znale gdje se nalaze položaji sirijske vojske u Deir ez-Zoru, komentarišući američki napad izveden 17. septembra na snage sirijske vlade, prenosi ruska agencija.

"Teško je povjerovati da su izviđačke snage koalicije, koje organizuju SAD i koje se bore protiv Islamske države na cjelokupnoj teritoriji Sirije, mogle da izgube iz vida čiji se položaji na kojim lokacijama tamo nalaze", zaključio je Lavrov, dodavši da ipak ne želi nikoga da krivi.

Bonus video: