Hilari Klinton odložila planirani put u Šarlot

U Šarlotu je u noći između četvrtka i petka uveden policijski čas, od ponoći do šest sati ujutru
1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2016. 08:23h

Demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD Hilari Klinton odložila je put u Šarlot u Sjevernoj Karolini koji je bio planiran za nedjelju, a ta odluka je donijeta kako se ne bi isrcpljivali resursi u gradu u kojem je ove nedjelje došlo do višednevnih nasilnih protesta nakon što je policija ubila jednog Afroamerikanca.

"Nakon razgovora sa liderima zajednice u Šarlotu, odlučili smo da odložimo put planiran za nedjelju kako ne bismo ugrozili gradske resurse", saopštio je u petak tim koji vodi predizbornu kampanju Hilari Klinton, dodavši da će ona posjetiti taj grad sljedeće nedjelje, javlja danas Rojters.

Ubistvo 43-godišnjeg Afroamerikanca Kita Lamonta Skota izazvalo je trodnevne proteste i sukobe demonstranata i policije u Šarlotu, u kojima je ubijen jedan demonstrant.

U Šarlotu je u noći između četvrtka i petka uveden policijski čas, od ponoći do šest sati ujutru.

Demonstranti protestima nastoje da izvrše pritisak na policiju da objavi video snimak koji bi možda mogao da pomogne rasvjetljavanje ubistva Afroamerikanca.

Pištolj pronađen na mjestu ubistva Afroamerikanca Kita Lamonta Skota u gradu Šarlot u američkoj državi Severnoj Karolini, kojeg su ubili policajci, bio je napunjen, a otisci i analiza DNK i krvi pokazuju da je pripadao ubijenom, navodi CNN.

Bonus video: