SAD: Pucnjava u tržnom centru u Berlingtonu, preminula i peta žrtva

Državna patrola Vašingtona je, kako navodi En-Bi-Si njuz, saopštila da nema naznaka da je riječ o terorizmu
0 komentar(a)
SAD, tržni centar, pucnjava, Foto: Beta-AP
SAD, tržni centar, pucnjava, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.09.2016. 11:47h

U gradu Berlingtonu u američkoj državi Vašington u petak uveče došlo je do pucnjave u jednom tržnom centru pri čemu su ubijene četiri ženske osobe, a teško ranjeni muškarac je u međuvremenu preminuo.

Naoružani napadač je pobjegao sa lica mjesta, saopštila je policija, javljaju danas agencije. Portparol Hitne pomoći okruga Skegit naveo je da je neidentifikovana muška žrtva preminula u bolnici u Sijetlu.

Pucnjava se dogodila oko 19 sati po lokalnom vremenu u tržnom centru "Kaskejd" u Berlingtonu, oko 105 kilometara sjeverno od Sijetla, naveo je na Tviteru portparol Državne patrole Vašingtona Mark Frensis, dodavši da su spasioci ušli u tržni centar da pomognu povrijeđenima.

Prema njegovim riječima, žrtve su upucane na odjeljenju parfimerije u prodavnici "Mejsis" (Macy's), a motiv napada je za sada nepoznat, prenosi AP.

Frensis je rekao da policija aktivno traga za osobom koja je pucala, a koju je opisao kao "muškarca latinoameričkog porijekla u sivoj odjeći" i koja je posljednji put viđena kako hoda ka obližnjoj saobraćajnici.

Državna patrola Vašingtona je, kako navodi En-Bi-Si njuz, saopštila da nema naznaka da je riječ o terorizmu.

"U Vašingtonu se noćas dogodila tragedija. Naša srca su u Berlingtonu", poručio je putem Tvitera guverner Džej Inzli.

Lokalni bolnički izvori kažu da je primljena jedna osoba koja je zadobila povrede u pucnjavi.

Televizija Si-Bi-Es izvještava da su iz predostrožnosti evakuisani srednjoškolci koji su nedaleko od mjesta pucnjave igrali fudbalsku utakmicu.

Do pucnjave u državi Vašington došlo je manje od nedjelju dana nakon što je jedan muškarac nožem napao devetoro ljudi u tržnom centru u centralnoj Minesoti prije nego što je ubijen, a FBI istražuje taj napad kao potencijalni akt terorizma.

Kancelarija FBI-ja u Sijetlu je putem Tvitera saopštila da "nema informaciju koja bi nagovijestila eventualne nove napade" u državi Vašington, prenela je američka agencija.

Bonus video: