"AMERIČKI DRON BIO U BLIZINI ALEPA"

Rusija: Za razliku od Pentagona mi imamo dokaze

2 komentar(a)
Konvoj UN, Alepo, Foto: Beta-AP
Konvoj UN, Alepo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.09.2016. 19:34h

Za razliku od Pentagona, Rusija raspolaže podacima koji potvrđuju da se američki dron "predator" nalazio u blizini Alepa kada je humanitarni konvoj napadnut, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov komentarišući izjavu predstavnika Pentagona u kojoj se odgovornost za napad stavlja na Moskvu.

"To su njihovo lično mišljenje i strah zbog odgovornosti za još jednu grešku u nizu, ili čak namjerne provokacije“, istakao je on, prenosi Sputnjik.

Prethodno je načelnik Združenog komiteta Oružanih snaga SAD Džozef Danford izjavio da Pentagon ne raspolaže činjenicama koje bi potvrdile da je Rusija umiješana u napad na humanitarni konvoj u blizini sirijskog grada Alepa, međutim, smatra je odgovornom.

"Mislim da su oni mogli biti počinioci. Takođe, poznato nam je da su se u neposrednoj blizini nalazili i sirijski avioni. Ne mogu tačno da kažem da je to bila Rusija, međutim znamo da su konvoj gađali ili Rusi ili Sirijci“, rekao je on.

Rusija je odbacila sve navode o tome da je umiješana u napad na humanitarni konvoj, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocijenio ih je kao neosnovane.