Maduro: Venecuela neće tolerisati šou program, mi ne prosimo

Venecuela već duže vrijeme prolazi kroz duboku ekonomsku i političku krizu, posebno od 23. januara kada se lider opozicije i predsjednik parlamenta Huan Gvaido proglasio za privremenog predsjednika države
1378 pregleda 3 komentar(a)
Maduro, Foto: Reuters
Maduro, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2019. 20:11h

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je večeras da će spriječiti "šou program" s dostavom humanitarne pomoći koja je počela da stiže do granice Venecuele i Kolumbije.

"Venecuela neće tolerisati šou program navodne humanitarne pomoći, jer mi ni od koga ne prosimo", rekao je Maduro na konferenciji za novinare.

Predsjednik Venecuele je osudio pristrasnost međunarodne kontakt grupe koja se juče prvi put sastala u Montevideu i pozvala na "slobodne predsjedničke izbore" u Venecueli.

"Odbacujemo pristrasnost dokumenta Kontakt grupe, ali sam spreman da razgovaram sa svakim izaslanikom te grupe", rekao je Maduro.

Venecuela već duže vrijeme prolazi kroz duboku ekonomsku i političku krizu, posebno od 23. januara kada se lider opozicije i predsjednik parlamenta Huan Gvaido proglasio za privremenog predsjednika države.

Uprkos toj krizi, vojska Venecuele danas je Kubi pogođenoj tornadom i nevremenom, uputila 100 tona humanitarne pomoći.

Bonus video: