Novinar emisiju počeo lapsusom o smrti Hilari Klinton

"Tokom uvoda u priču o zdravlju Hilari Klinton u živoj emisiji, Džo Tores je nenamjerno rekao "smrt" (death) umjesto "zdravlje" (health)"
3 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.09.2016. 07:18h

Novinar njujorške televizije Ej-Bi-Si-7 napravio je težak lapsus kada je objavio da je kandidatkinja za predsjednika SAD iz Demokratske stranke Hilari Klinton - umrla.

"Emisiju počinjemo vanrednom viješću o smrti Hilari Klinton", rekao je voditelj Džo Tores u emisiji emitovanoj u nedjelju, pošto je objavljeno da je bivšoj državnoj sekretarki pozlilo.

Zatim je naveo da su doktori kod Klintonove dijagnostikovali upalu pluća nakon čega je sa koleginicom nastavio da razgovara o zdravstvenom stanju kandidatkinje demokrata.

"Tokom uvoda u priču o zdravlju Hilari Klinton u živoj emisiji, Džo Tores je nenamjerno rekao "smrt" (death) umjesto "zdravlje" (health), rekao je portparol TV stanice.

Prema njegovim riječima, jasno je iz konteksta priče, informacija novinara i grafika na ekranu da je Klintona živa i da se oporavlja.

Novi ljekarski nalazi: Klinton podobna da bude predsjednik

Klinton je objavila danas nove informacije o svom zdravstvenom stanju, sa ljekarskim zaključkom da je zdrava i "podobna za obavljanje predsjedničkog mandata", javlja AFP.

Klintonova se oporavlja od "blage, nezarazne" upale pluća, koja joj je dijagnostikovana nakon što joj je pozlilo u nedjelju na komemoraciji za žrtve terorističkih napada izvedenih u SAD 11. septembra 2001, podsjeća francuska agencija.

Bivša državna sekretarka (68) "i dalje je zdrava i podobna da bude predsjednik Sjedinjenih Američkih Država", napisala je njena lična ljekarka Liza Bardak u podrobnom "pregledu novih informacija" na dvije strane o zdravstvenom stanju Hilari Klinton.

Bardak je objavila laboratorijske nalaze Klintonove koji pokazuju normalne vrijednosti holesterola, triglicerida i drugih ključnih parametara.

"Ostali rezultati njenog sistematskog pregleda su u granicama normalnih vrijednosti i ona je odličnog mentalnog stanja", navela je ljekarka.

Kako je dodala, krvni pritisak Klintonove je relativno stabilan, a od upale pluća oporavlja se dobro, uz korišćenje antibiotika i odmor.

Bonus video: