UOČI ETIOPSKE NOVE GODINE

"Pokajali se": U Etiopiji pomilovano oko 1.000 osuđenika

Etiopija je osudila na dugotrajne zatvorske mnoge muslimane koji su bili uključeni u višemjesečne proteste 2012. godine, optužujući vladu za neustavno ohrabrivanje učenja umjerenog Islama, takozvnog Al Ahbaša, i diktiran izbor vođa te zajednice koji će ga podržati u vjerskim školama u Adis Abebi
0 komentar(a)
Etiopija, Foto: Shutterstock
Etiopija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.02.2019. 21:29h

Etiopija je pomilovala oko 1.000 osuđenika, među kojima i muslimane zatvorene u skladu sa antiterorističkim zakonima zbog protivljenja, kako to oni navode, miješanju vlade u njihovu religiju, saopštio je danas glavni tužilac Etiopije.

Tužilac Getačev Ambav izjavio je da je predsjednik Etiopije potpisao pomilovanja za članove muslimanskih grupa pošto su izrazili kajanje.

Getačev je rekao da je pomilovano oko 1.000 ljudi, uoči etiopske Nove godine u nedjelju, a od njih, 135 osoba služilo je kazne zbog optužbi za terorizam i religijski ekstremizam.

Etiopija je osudila na dugotrajne zatvorske mnoge muslimane koji su bili uključeni u višemjesečne proteste 2012. godine, optužujući vladu za neustavno ohrabrivanje učenja umjerenog Islama, takozvnog Al Ahbaša, i diktiran izbor vođa te zajednice koji će ga podržati u vjerskim školama u Adis Abebi.