NAJNOVIJI REZULTATI

Klinton i Tramp najnepopularniji predsjednički kandidati ikada

Iako i dalje vodi u predizbornim anketama, dobro mišljenje o njoj nema 59 posto registrovanih birača, dok dobro mišljenje o Trampu nema 60 posto birača
6 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2016. 07:25h

Demokratski predsjednički kandidat za izbore u SAD Hilari Klinton rekordno je nepopularna u američkoj javnosti, gotovo podjednako kao i njen republikanski protivkandidat Donald Tramp, govore najnoviji rezultati ispitivanja javnog mnjenja.

Iako i dalje vodi u predizbornim anketama, dobro mišljenje o njoj nema 59 posto registrovanih birača, dok dobro mišljenje o Trampu nema 60 posto birača, po ispitivanju "Washington Posta" i ABC Njuza.

S druge strane, dobro mišljenje o Klintonovoj ima 38 posto ispitanika, a o Trampu 37 posto.

Kad se posmatra cjelokupna odrasla američka populacija, dobro mišljenje o Klinton nema 56 posto Amerikanaca, dok je 41 posto s njome i dalje zadovoljno. To je pad od šest bodova u tri nedjelje i njen najgori rezultat u 25 godina koliko je aktivna u javnom životu.

Slaba utjeha može joj biti da Donald Tramp stoji još gore. Tramp je već dugo najomraženiji predsjednički kandidat: 63 posto Amerikanaca o njemu nema dobro mišljenje, a 35 posto ima.

Klinton i Tramp su najnepopularniji predsjednički kandidati u američkoj istoriji: prije njih tu je 'čast' imao Džordž Buš o kojem 1992. dobro mišljenje nije imalo 53 posto Amerikanaca.

Preporučujemo za Vas