U požaru u oblakoderu u Abu Dabiju 13 povrijeđenih

Požar u skoro završenoj poslovnoj zgradi je posljednji u nizu od najmanje pet požara u visokim zgradama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u prethodnih 18 mjeseci, prenosi Rojters
1 komentar(a)
Abu Dabi požar, Foto: Twitter
Abu Dabi požar, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.08.2016. 17:54h

Najmanje 13 ljudi je povrijeđeno danas u požaru koji je izbio u jednom oblakoderu u izgradnji u centru Abu Dabija, javljaju lokalni mediji.

Deset povrijeđenih su pripadnici vatrogasnih i drugih spasilačkih službi, navodi se u saopštenju koje je objavila državna novinska agencija Emirata WAM, a prenio je Rojters.

Više od dva sata vatrogasne ekipe, u pratnji helikoptera, pokušavale su da ugase požar u oblakoderu visokom 28 spratova, tvrde svjedoci.

Prema navodima svjedoka, osoblje zaduženo za zaštitu građana pomoglo je u evakuciji građevinskih radnika iz te zgrade, kao i gostiju i osoblju u susjednom luksuznom hotelu, koji su prošli bez ozbiljnih povreda.

Oblak crnog dima, kako dodaju, uzdizao se sa gornjih 20 spratova.

Požar u skoro završenoj poslovnoj zgradi je posljednji u nizu od najmanje pet požara u visokim zgradama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u prethodnih 18 mjeseci, prenosi Rojters.