Egipatski dječak sam prešao Sredozemlje da pomogne bratu

Abu-Zeid je ranije naveo da se ne zna gdje je dječakova porodica, ali je danas rekao da su vlasti kasnije saznale da će Italija dati vize članovima porodice, uključujući i bolesnom mlađem bratu
51 pregleda 0 komentar(a)
ORmuski moreuz, Foto: Wikimedia Commons
ORmuski moreuz, Foto: Wikimedia Commons
Ažurirano: 25.08.2016. 11:35h

Egipatski 13-godišnji dječak sam je prešao Sredozemlje kako bi u Evropi potražio pomoć za svog bolesnog brata, a za nekoliko dana će mu se u Italiji pridružiti i njegova porodica, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Dječak je početkom meseca krišom stupio u kontakt sa krijumčarima ljudi i sam krenuo na opasno putovanje brodom preko Sredozemnog mora, noseći sa sobom samo medicinsku dokumentaciju svog brata koji ima rijetku bolest krvi, prenijela je agencija AP.

Današnje saopštenje portparola egipatskog Ministarstva Ahmeda Abu-Zeida je prva potvrda zvaničnog Kaira da je dječak zaista sam prešao Sredozemlje.

Abu-Zeid je ranije naveo da se ne zna gdje je dječakova porodica, ali je danas rekao da su vlasti kasnije saznale da će Italija dati vize članovima porodice, uključujući i bolesnom mlađem bratu.

Na hiljade ilegalnih migranata godišnje pokušava da pređe Sredozemno more i dokopa se evropske obale, a mnogi u tom pokušaju i izgube život.