Majkl Mur otkrio u svojoj kolumni: Donald Tramp ne želi da bude predsjednik

Poznati reditelj smatra da je pažnja koju je privukao svojom kampanjom opila Trampa
4 komentar(a)
Majkl Mur, Donald Tramp, Foto: Telegraph.co.uk
Majkl Mur, Donald Tramp, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 21.08.2016. 08:20h

Autor dokumentarnih filmova Majkl Mur izjavio je da "sigurno zna" da Donald Tramp ne želi da bude predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i tvrdi da republički kandidat sada namjerno sabotira sopstvenu kampanju kako ne bi završio u Bijeloj kući. Mur je u kolumni koju je napisao za "The Huffington Post" kazao da se Tramp kandidovao za predsjednika kako bi mu to pomoglo u pregovorima sa NBC televizijom od koje traži više novca.

Tramp je bio glavna zvijezda rijaliti serije "The Apprentice" koju je radila ova kuća, ali je dobio otkaz nakon što je meksičke imigrante opisao kao “dilere droge i silovatelje” na početku političke kampanje.

Prema navodima Mura, koji nije otkrio svoje izvore, Tramp je nastavio predsjedničku trku samo da bi povećao svoju vrijednost u očima drugih TV mreža.

"I onda se nešto desilo. I da budem iskren, ako se desilo i vama, sigurno ste reagovali na isti način. Tramp je, vjerovatno i sam iznenađen, zapalio cijelu državu, pogotovo ljude koji su sušta suprotnost milijarderima", napisao je Mur.

Poznati reditelj smatra da je pažnja koju je privukao svojom kampanjom opila Trampa.

"Tramp se ponovo zaljubio u samoga sebe i vrlo brzo je zaboravio svoju misiju da dobije što bolji ugovor za svoju TV emisiju. On više nije bio kralj dilova, on je postao kralj svijeta!", dodaje on.

Mur dalje u tekstu navodi seriju incidenata iz prošlih nekoliko sedmica zbog kojih je republikanski kandidat naglo počeo da gubi podršku glasača. Podsjećajući na Trampove napade na porodicu Humajun Kan, američku muslimanku koja je ubijena dok je bila u vojsci u Iraku i njegovu izjavu da "ljudi drugog amandmana" mogu da koriste oružano nasilje protiv Hilari Klinton, njegove suparnice, Mur sugeriše da je Trampovo ponašanje pokušaj da žrtvuje svoju kampanju.

"Možda pad podrške koji je doživio tokom prethodnih tri sedmice nije slučajan. Sve je to dio njegove nove strategije kako bi se nekako izvukao iz trke", piše Mur.

Reditelj na kraju ističe svoje mišljenje da bi Tramp radije prepustio nekome drugome da predstavlja republikance, nego što bi podnio da izgubi na dan izbora.

"Vjerujte mi, upoznao sam tog čovjeka. Proveo sam jedno popodne sa njim. Donald Tramp bi radije pozvao Klintonove i Obame na svoje sljedeće vjenčanje nego što bi pristao da mu na čelu piše da je gubitnik", zaključuje Mur.

Bonus video: