NA ŠTA JE MISLIO? Tramp: Možda ljubitelji oružja mogu da zaustave Hilari Klinton

"Ukoliko ona bude u prilici da bira sudije, vi tu ništa nećete moći učiniti. Mada vi, koji se držite Drugog amandmana na Ustav (koji daje pravo na posjedovanje i nošenje oružja), možda tu može nešto da se uradi, ne znam"
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2016. 08:29h

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Tramp kazao je na mitingu u Sjevernoj Karolini da bi aktivisti za pravo na nošenje oružja mogli zaustaviti njegovu demokratsku rivalku Hilari Klinton u nominovanju liberalnih sudija za članove Vrhovnog suda SAD-a.

Trumpova izjava izazvala je žestoke reakcije i to u sedmici u kojoj su se čelnici njegove kampanje nadali da bi mogla proći bez kontroverzi, javlja Rojters.

"Ukoliko ona bude u prilici da bira sudije, vi tu ništa nećete moći učiniti. Mada vi, koji se držite Drugog amandmana na Ustav (koji daje pravo na posjedovanje i nošenje oružja), možda tu može nešto da se uradi, ne znam", rekao je Trump na mitingu organizovanom na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Vilmingtonu.

Tramp je kasnije kazao da je mislio samo na glasačku moć i da nema prostora za druge interpretacije.

Iz kampanje Hilari Klinton Trampovi komentari su nazvali "opasnim".

"Osoba koja želi da postane predsjednik SAD-a ne bi trebalo ni na koji način da sugeriše nasilje", navedeno je iz te kampanje.

Reuters je zatražio izjavu američke Tajne službe o Trampovim navodima, koja je kratko navela da je "svjesna tog komentara".

Trampov kandidat za potpredsjednika SAD-a i guverner Indijane Majk Pens tvrdi da Tramp "naravno nije" podsticao na nasilje protiv Klinton, javlja AP.

Bonus video: