Pistorijus negirao da je pokušao samoubistvo

Pistorijus je objasnio da je povrede zadobio u padu sa kreveta
2 komentar(a)
Oskar Pistorijus, Foto: Reuters
Oskar Pistorijus, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2016. 10:25h

Bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus, koji je prošlog mjeseca osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva svoje djevojke, liječen je u bolnici zbog povreda na ručnim zglobovima, ali negira da je pokušao samoubistvo, izjavio je danas portparol južnoafričke Službe za zatvorske ustanove Manelisi Volela.

"Oskar Pistorijus je negirao spekulacije da je pokušao da izvrši samoubistvo. Zbog važećih propisa nam nije dopušteno da u javnosti iznosimo više detalja o zdravstvenom stanju osuđenika", rekao je Volela, a prenio Rojters.

Portparol je dodao da je Pistorijus liječen u bolnici juče i da je u međuvremenu pušten kući.

Neki svjetski mediji su prethodno objavili da je bivši južnoafrički sportista imao povrede na ručnim zglobovima i da je "pokušao da se samopovrijedi".

Pistorijus je, međutim, objasnio da je povrede zadobio u padu sa kreveta, izjavio je portparol Službe za zatvore Singabako Nksumalo.

Portparol nije objavio detalje o povredama Pistorijusa, pozivajući se na propise o zaštiti privatnosti.

Južnoafričko državno tužilaštvo je prošlog mjeseca najavilo da će se žaliti na presudu kojom je Pistorijus osuđen na šest godina zatvora, iz kojeg bi mogao da izađe za tri godine.

Minimalna kazna zatvora za ubistvo po zakonima Južnoafričke Republike iznosi 15 godina, iako ona može da bude smanjena u određenim okolnostima. Tužilaštvo tvrdi da je kazna Pistorijusu bila previše blaga.

Pistorijus je u zoru 14. februara 2013. godine iz vatrenog oružja ubio svoju djevojku Rivu Stinkemp, manekenku i zvijezdu rijaliti programa. On je tvrdio da ju je ubio greškom, misleći da se rad o provalniku.

Bonus video: